Mercedes-Benz MLC napada BMW X6

15. 9. 2011
Deli
Mercedes-Benz MLC (foto: Bojan Perko)
Bojan Perko

Čeprav so ga kritiki sprva sprejeli precej skeptično, si je BMW-jev terenski kupe X6 hitro utrdil položaj na avtomobilskem trgu in tudi pri drugih avtomobilskih tovarnah vzbudil želje po podobnih modelih.

Tudi pri stuttgartskem Daimler-Benzu, ki že mrzlično pripravlja svojega tekmeca, ki naj bi na ceste zapeljal poleti 2014. Imenoval se bo MLC. Zasnovan bo na prihodnjem Mercedes-Benzu razreda M, a se bo od njega menda na zunaj tudi precej razlikoval, saj bodo široka kolesa skrita pod razširjenimi blatniki, zaradi navzdol potlačene strehe bodo bočne šipe nižje, vetrobransko steklo in zadnja vrata pa bolj položna, krajši pa bodo menda tudi previsi pred prednjimi in za zadnjimi kolesi.

Na z grebenom ločenih zadnjih sedežih naj bi bilo kljub temu več prostora za glave in kolena potnikov kot v BMW-ju X6, lažji pa bo tudi dostop do njiju. Nekoliko nizek, a dovolj velik in praktično uporaben bo menda tudi prtljažnik. Seveda bo MLC opremljen tudi z vsemi aktualnimi sistemi za pomoč vozniku in zabavo potnikov.

Motorji bodo verjetno enaki kot v Mercedes-Benzu razreda M: novi bencinski trilitrski motor V6 z dvema turbopuhaloma in največjo močjo 245 kW, prav tako z dvema turbopuhaloma opremljeni 5,4-litrski bencinski motor V8 z največjo močjo 320 kW, njegova različica iz oddelka AMG z največ­jo močjo 400 kW ter trilitrski dizelski motor V6 z največjo močjo 195 kW. Obeti so torej dobri, a bomo morali na končni izdelek menda še počakati, saj naj bi na ceste zapeljal šele poleti 2014.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel