Mercedes-Benz napoveduje novi razred X

26. 10. 2016
Deli

Mercedes-Benz je pripravil dve študiji svojega prihodnjega poltovornjaka razreda X, ki ga bo začel predvidoma pridajati konec prihodnjega leta.

Poltovornjak, ki so bo tehniko delil z Nissanom P300 Navaro in Renaultom Alaskanom, bo nagovarjal predvsem voznike v Evropi, Latinski Ameriki, Južni Afriki in Avstraliji, morebiti pa pridejo v poštev tudi ZDA, čeprav, kot pravijo, se je povpraševanje po avtomobilih njegovega razreda tam v zadnjem času precej zmanjšalo.

Novi razred X napovedujeta kar dve študiji. Prva se imenuje Concept X-Class Stylish Explorer (imenitni raziskovalec), z njo pa so hoteli opozoriti predvsem na elegantno oblikovno filozofijo znamke in predvsem urbano in družinsko uporabnost, druga študija Concept X-Class Powerful Adventurer (zmogljivi raziskovalec) pa z bolj grobim nastopom in opremo opozarja predvsem na tradicionalne gospodarske vrednote poltovornjakov.

Pri Daimlerju so s tem tudi poudarili, da z njihovim novim razredom X ne bodo nagovarjali le tradicionalnih voznikov pickupov, ampak tudi ljudi, ki sicer vozijo osebni avtomobil, športnega terenca ali limuzinski kombi. V poštev pridejo predvsem družine z aktivnim življenjskim slogom, uspešni avanturisti, ki sicer živijo v urbanem okolju, a v prostem času radi uidejo iz njega, in trendovski individualisti, seveda pa tudi 'bolj tradicionalni' poslovneži v gradbenih in podobnih poklicih ter farmarji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"