Mercedes SLS AMG GT Final Edition z Dunlopom

3. 7. 2014
Deli

Pri Mercedesu oziroma AMGju se počasi pripravljajo na slovo od SLSa naslednje leto.

Seveda SLS ne bo ostal brez naslednika, saj za letošnjo jesen že pripravljajo naslednika, model GT, ki bo manj zapleten, a seveda se SLS poslavlja, kot smo tega od Mercedesa že vajeni: z omejenimi serijami posebnih modelov. Menda zadnja bo SLS AMG GT Final Edition.

Tako kupe kot roadster imata 591-'konjski' atmosferski V8, AMG Speedshift MCT samodejni menjalnik (sedemstopenjski), pa seveda kopico aerodinamičnih dodatkov (z nastavljivim aluminijasto-karbonskim zadnjim krilcem vred), nastavljivim podvozjem Ride Control Performance in seveda takšnimi in drugačnimi 'jubilejnimi' malenkostmi.

SLS GT Final Edition bo obut v Dunlopove gume Sport Maxx Race. Za to posebno serijo, omejeno zgolj na 350 primerkov, je Dunlop v tesnem sodelovanju s podjetjem Mercedes-AMG razvil nove dimenzije svoje superšportne pnevmatike. Za sprednji del vozila je pnevmatiko Sport Maxx Race proizvedel v dimenziji 265/35ZR19 XL MO, zadnjo os pa opremil s pnevmatiko dimenzije 295/30ZR20 XL MO. Izjemna kombinacija novemu modelu, poleg izredne natančnosti pri krmiljenju, povečuje tudi raven oprijema na cesti. Zahtevni ljubitelji športnih avtomobilov bodo tako lahko še dodatno uživali v silni hitrosti kar 591 konjev, ki jih omogoča nov Mercedesov avtomobil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja