Mercedes razreda X z najmočnejšim motorjem V6

2. 3. 2018
Deli

Daimler je za predstavitev na avtomobilskem salonu v Ženevi pripravil najmočnejšo različico svojega poltovornjaka razreda X z motorjem V6, samodejnim menjalnikom in stalnim štirikolesnim pogonom.

Pod pokrovom Mercedesa-Benza X 350 d 4Matic, kot se uradno imenuje ta terenec, je trilitrski turbodizelski motor V6, ki razvija moč 258 'konjev' in navor 55 njutonmetrov ter omogoča pospešek v 7,9 sekunde do 100 kilometrov na uro. Pri tem sta mu v pomoč sedemstopenjski samodejni menjalnik 7G-Tronic Plus s prestavnima ročicama ob volanskem obroču in stalni štirikolesni pogon 4Matic, ki na sprednji kolesi po potrebi prerazporedi do 40 odstotkov navora.

Voznik lahko sicer izbira med petimi načini vožnje, od popolnoma cestnega do terenskega, in tremi načini štirikolesnega pogona. 4MAT zagotavlja dinamiko na tlakovanih podlagah, 4H izboljša oprijem koles na brezpotjih, 4L pa je namenjen najtežjim razmeram in deluje z reduktorjem v razmerju 1 : 2,9 in v kombinaciji z možnostjo 100-odstotne zapore zadnjega diferenciala.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"