Uradno: Micra prihaja, to pa so prva znana dejstva; morda sledi novo ime

2. 2. 2022
Deli

Pri Nissanu so objavili, da pripravljajo nov mestni avtomobil, ki bo imel samo električni pogon in ga bodo izdelovali v Franciji

Slovo od Micre ne bo lahko, čeprav so prodajne številke  v zadnjih letih vse nižje, kajti gre za enega najuspešnejših Nissanovih modelov, ki je bil dolga leta priljubljen širom sveta.  

Zdaj so pri Nissanu končno razkrili kaj se obeta v naslednjih letih, po tem, ko so lansko leto objavili zmanjšanje števila modelov da bodo zdaj je tudi uradno potrjeno, da bodo po koncu proizvodnje Micre, ki je skozi šest generacij na avtomobilskem svetu vse od leta 1982, vrzel v razredu na evropskem trgu zapolnili z novim kompaktnim avtomobilom z električnim pogonom.

Razvijajo ga na platformi naveze Renault – Nissan – Mitsubishi, izdelovali pa ga bodo v centru Renault ElectriCity v Franciji. Novinec bo del strategije novega časovnega načrta zveze do leta 2030, ki se osredotoča na vozila na povsem električni pogon.

Platforma CMF B-EV omogoča, da vsaka znamka ohrani svoje značilnosti, in tudi prva prikrita fotografija novega modela kaže, da bo ohranil oblikovni slog predzadnje generacije Micre. Nissanovo uspešnico so izdelali v večmilijonski nakladi, proizvodnja pa je potekala na različnih lokacijah, tudi v Mehiki, Indiji in na Tajskem.

Za evropske kupce je prihajala iz Nissanove tovarne v britanskem Sunderlandu, zadnja generacija pa iz Renaultove v Flinsu. Kdaj bo prišel naslednik in kakšne bodo njegove lastnosti, bodo pri Nissanu objavili v kratkem, seveda pa si lahko  kmalu obetamo tudi razkritje njegove podobe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja

nissan