Mini bo na sejmu bivalne kulture v Milanu prikazal svojo vizijo stanovanja prihodnosti

5. 3. 2017
Deli

Mini je v sodelovanju z newyorškim arhitekturnim studiem SO-IL za sejem bivalne kulture Salone del Mobile, ki bo v začetku aprila v Milanu, pripravil inštalacijo MINI LIVING, s katero bo predstavil svoje poglede na prihodnost bivanja v vse bolj prenatrpanih metropolah.

Z inštalacijo MINI LIVING bodo postavili pod vprašaj konvencionalne načine bivanja, saj bodo v skladu z načeli kreativne izrabe prostora 'Creative use of Space' in minimalističnih načel 'Minimal footprint' tri ljudi nastanili v prostor s širino pet in višino deset metrov. Izpostavili bodo tudi zamisel 'aktivne izkušnje' (active experiencing) z zavestjo o sobivanju z okoljem. Stanovanje vidijo kot aktivni ekosistem, ki lahko pozitivno pomaga svojemu okolju, v tem primeru z inteligentno izrabo za življenje bistvenih virov: vode, zraka in svetlobe.

Prosojna zunanja stena je zasnovana tako, da filtrira zrak in notranjost poplavi z zunanjo svetlobo, da je bivalni prostor zelo svetel in vzbuja dobro počutje. K boljšemu zraku pripomore tudi vrt na strehi, kjer so posajene rastline, ki proizvajajo veliko kisika, streha pa je opremljena tudi s sistemom za zbiranje deževnice za uporabo v gospodinjstvu. Tudi snovna struktura bivalnega prostora je izdelana iz materialov, ki se jih lahko ponovno uporabi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja