Prihaja detroitski koncept Mini Paceman

7. 1. 2011
Deli

Da bodo govorice o pripravi kupejevske različice 'terenskega' Countrymana še glasnejše, so pri Miniju napovedali detroitski koncept Mini Paceman.

S trivratnežem, s katerim pri Miniju opevajo rojstvo prvega kompaktnega avtomobila SAC (Sports Activity Coupe), bi se, če bi bil serijski, postavili v vrsto za kupce, ki gledajo tudi za novim Range Roverjem Evoquom. Koncept Paceman zaznamuje desetletnico vrnitve znamke Mini na tla Združenih držav Amerike in brez dvoma napoveduje serijsko različico. Čeprav naj ta še ne bi dobila dokončne zelene luči, naj bi Pacemana začeli izdelovati leta 2012.

Štirisedežni koncept meri 4.110 milimetrov v dolžino, 1.789 v širino in 1.541 v višino. Čeprav je prednji odbijač krajši za 20 milimetrov, je Paceman daljši od Countrymana. Nižja streha pomeni, da je na zadnjih sedežih manj prostora kot v največjem Miniju, od katerega se Paceman razlikuje tudi po drugačni zasnovi notranjosti. Pod pločevinasto kožo je platforma Mini Countrymana, pod motornim pokrovom pa iz Johna Cooperja Worksa poznani 1,6-litrski prisilno polnjeni bencinski motor moči 155 kilovatov in 260 Nm navora.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja