Misano: Dovizioso hiter tudi na štirih kolesih

10. 6. 2019 | Primož Jurman
Deli

Andrea Dovizioso, tovarniški dirkač Ducatija v razredu MotoGP, je pretekli konec tedna prvič sedel v Audija RS 5 DTM in se udeležil dveh dirk prvenstva DTM. 

Italijan je bil na sobotni dirki na stezi v Misanu, ki jo dobro pozna, odličen. Drugouvrščeni na svetovnem prvenstvu MotoGP, ki ga je prišla spodbujat zgledna množica domačih navijačev, se je s 15. startnega mesta prebil do dvanajstega v cilju. V boju z drugimi vozniki DTM, posebno napeto je bilo v zadnjem krogu, se je izkazal za več kot dostojnega konkurenta, z njim se je mučil celo poznejši zmagovalec Wittmann (BMW). Na drugi, nedeljski dirki je Ducatijev tovarniški dirkač startal s 14. mesta, se nato spustil v boj za mesta v prvi deseterici, nato pa se je zavrtel in dirko končal na začelju. Šef Audijevega športnega oddelka Dieter Gass je bil nad Italijanovo štirikolesno predstavo navdušen. »Andrea me je ta vikend navdušil,« je povedal po zaključku dirkaškega vikenda v Misanu. 

Dovizisa že prihodnji konec tedna, 16. 6., čaka dirka razreda MotoGP v Barceloni, kjer bo v boju za naslov svetovnega prvaka poskušal nadomestiti razliko do prvouvrščenega Marca Marqueza (Honda). Po šestih dirkah Desmo Dovi za Špancem zaostaja 12 točk. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja