Mitsubishi se vrača med žive – novi Outlander prihaja tudi k nam!

2. 10. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Pionir in nekdanji favorit priključno hibridnih SUV-jev se z novo obliko vrača na staro celino.

Prejšnja generacija Mitsubishi Outlanderja PHEV je veljala za enega najbolje prodajanih priključno hibridnih SUV-jev tudi pri nas, zato je bila odločitev, da nove generacije Outlanderja ne pripeljejo v Evropo, kar nekoliko presenetljiva. Zdaj, ko je na vrsto prišla medživljenjska osvežitev četrte generacije, ki je bila v Ameriki na voljo že od leta 2021, pa so si premislili in v prvi polovici prihodnjega leta bo Outlander zapeljal tudi v Slovenijo.

Preberite še:

Mitsubishi se vrača med žive – novi Outlander prihaja tudi k nam!
Mitsubishi

Outlander, ki zdaj v dolžino meri 4,72 in v višino 1,75 metra, še naprej kotira v razredu pustolovskih SUV-jev. Sprednja maska je z obliko “dinamičnega ščita” prepoznavno Mitsubishi, na strani prevladujejo široko izbočeni koloteki ter “plavut” ob C-stebričku, ki ustvari optično prevaro lebdeče strehe, vodoravna zasnova zadnjih luči pa poudari širino. Na voljo bo v kar 12 barvnih kombinacijah – pet dvobarvnih in sedem enobarvnih – ena od njih je troslojna siva barva Moonstone, ki naj bi imela lesk, podoben diamantu … ki vsaj nam iz slik ni razviden.

Mitsubishi se vrača med žive – novi Outlander prihaja tudi k nam!
Mitsubishi

Boljša učinkovitost za več dosega in moči

Pogonski sklop združi 2,4-litrski bencinski štirivaljnik s 100 kilovati moči z dvema elektromotorjema, enim na sprednji in drugim na zadnji osi za napreden S-AWC štirikolesni pogon in sistemsko moč 225 kilovatov (306KM), ki Outlanderja iz mesta do 100 kilometrov na uro poženejo v 7,9 sekunde. Pogonska baterija premore kapaciteto 22,7 kilovatne ure in naj bi omogočila do 86 kilometrov električnega dosega, ob pomoči termičnega motorja in 53-litrskega rezervoarja za goriva pa naj bi Outlander omogočil 844 kilometrov vožnje med postanki. Tam bo baterijo mogoče polniti s priključkoma tipa 2 ali CHAdeMO.

Mitsubishi se vrača med žive – novi Outlander prihaja tudi k nam!
Mitsubishi

“Omotenaši,” Yamaha in masaža

Tako kot njihovo sporočilo za javnost, polno zapletenih japonskih besed, notranjost odraža koncept “omotenaši” oziroma japonski skrbni pristop do podrobnosti in gostoljubnosti. Izboljšana zasnova kabine prinaša več prostora in obljublja izboljšano zaščito pred hrupom in vibracijami. Sprednja potnika lahko razvaja ogrevanje, ventilacija, masaža in ledvena opora sedežev, za zvočni sistem v kabini pa je poskrbela Yamaha.

Mitsubishi se vrača med žive – novi Outlander prihaja tudi k nam!
Mitsubishi

Seveda niso skoparili na tehnologiji, vzvratno ogledalo omogoča preklop na sliko zadnje kamere v primeru slabe vzvratne vidljivosti, v delovnem okolju pa prevladujeta 12,3-palčna voznikov in osrednji infozabavni zaslon, ki ju podpira zvrhana mera pravih bližnjičnih stikal, tudi za 3-consko klimatsko napravo in izbiro med sedmimi voznimi načini. Prtljažni prostor ponuja od 495 litrov prostora, vse do 1,422 litra ob poklopu zadnjih sedežev, ki so deljeni v razmerju 40:20:40.

Sprememba na vrhu: ljubljenec slovenskih src je znova na prvem mestu!