Novo v Sloveniji: Mitsubishi Outlander

13. 12. 2012
Deli

Prvi primerki so sicer že tukaj, tudi prodaja se je uradno že začela, pravijo pri AC-Mobilu, slovenskem zastopniku za vozila te znamke, redne dobave pa se bodo začele marca prihodnje leto.

V različici z novim 150-'konjskim' dvolitrskim bencinskim motorjem je na voljo le v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom in prednjim pogonom. K dizlu gre serijsko šeststopenjski ročni, lahko pa si omislite tudi različico s šeststopenjsko menjalniško avtomatiko, ob kateri pa Outlander nima sicer serijskega sistema Start-Stop.

Na voljo je v treh paketih opreme. Osnovna, Invite+, že vključuje samodejno klimatizacijo, tempomat in omejevalnik hitrosti, Intense+ pa k temu dodaja še pametni ključ, ksenonske žaromete, barvni LCD-zaslon, avdiosistem Rockford Fosgate, bluetooth, dvopodročno klimatizacijo in tretjo vrsto sedežev (ob tem je druga vzdolžno pomična). Najvišja stopnja opreme Instyle vključuje še kup varnostnih dodatkov (tudi aktivni tempomat), navigacijo in usnjeno oblazinjenje.

Mitsubishi Outlander z bencinskim motorjem in opremo Invite+ je na voljo od 23.990 evrov (z vključenim akcijskim popustom ob prihodu na trg, ki velja do 31. marca prihodnje leto), dizelski Outlander je štiri tisočake dražji. Za lepo opremljenega Outlanderja Intense+ z dizlom (bencinski motor je na voljo le z opremo Invite+) in samodejnim menjalnikom bo treba odšteti 33.390 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"