Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2009

28. 4. 2009
Deli

Dobili smo zmagovalce natečaja Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2009. V kategoriji Moda je prvo mesto osvojila Karmen Šterman, v kategoriji Grafičnega oblikovanja pa Tina Svete.

Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! je natečaj, povezan s podobo Chevrolet blagovne znamke, ki ga Chevrolet izvaja v sodelovanju s priznanimi šolami za dizajn in umetnost iz vse Evrope in na katerega se lahko prijavijo njihovi študenti. V Sloveniji Chevrolet Slovenija sodeluje z Visoko šolo za dizajn, ki deluje pod vodstvom dekanje Nade Matičič.

Naloga v kategoriji grafičnega oblikovanja je bila grafična dekoracija novega Chevrolet Cruza WTCC, ki tekmuje v svetovnem prvenstvu serije WTCC. Žirija je največ točk podelila projektu Tine Svete z naslovom »Speed makes sense«.

Pri modi pa je bila naloga ustvariti zelo moderno in kreativno obleko za hostese na Chevrolet prostorih na svetovnih avtomobilističnih salonih. Žirija je ocenila, da je obleka, mlade oblikovalke, Karmen Šterman najbolj kreativna in nabolje predstavlja blagovno znamko Chevrolet. Karmen je inspiracijo je dobila v sestavljanki (puzzle).

Prvi trije uvrščeni, iz vsake kategoriji, bodo prejeli tudi denarne nagrade v višini 1.200 evrov za prvo mesto, 500 evrov za drugo in 300 evrov za tretje mesto.

Foto: Chevrolet

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"