Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet!: svečana podelitev

21. 11. 2008
Deli

Chevrolet Slovenija je skupaj z Visoko šolo za dizajn v okviru Meseca oblikovanja v Eurocentru organiziral poseben dogodek Ustvarjalnost kot prihodnost. Na dogodku so praznovali prejem evropske nagrade, ki jo je prejel mladi oblikovalec Adi Šumič.

Študent Visoke šole za dizajn je s projektom Horsepower sodeloval na natečaju Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2008, ki ga je organiziralo podjetje Chevrolet Europe. Njegov projekt so pri podjetju tudi dejansko realizirali, saj je dirkalnik Chevrolet Lacetti z Adijevim dizajnom letos septembra na WTCC dirki v Imoli vozil Švicar Alain Menu.

Adi je za odličen dosežek prejel uro Louise Chevrolet, katere izdelavo je navdihnil prav on s svojim dizajnom "Horsepower". Izdelovalca zelo kvalitetnih švicarskih ur André in Josette Saunier ter njuno podjetje AJS je namreč tako navdušil, da so izdelali posebno izdajo ekskluzivnih ročnih ur prav z Adijevim dizajnom konja (ure si lahko ogledate na www.louischevrolet.ch).

Adi pa ni bil edini, ki je prejel posebno nagrado. Evropski zmagovalec je lahko postal zahvaljujoč izboru članov žirije na državni ravni, ki so prav njega izbrali za slovenskega zmagovalca. Neville Woodcock, direktor prodaje, marketinga in poprodaje General Motors, katerega del je tudi podjetje Chevrolet Slovenija, je za odlično opravljeno delo članom žirije, ki so jo sestavljali Dušan Lukič, uredniški direktor moških edicij Adria Media Ljubljana, Zdenko Huzjan, slikar in profesor grafičnega oblikovanja ter Aljoša Rebolj, priznani fotograf, zato podaril mini modele dirkalnika WTCC Chevrolet Lacetti. Prav tako pa je Nada Matičič, dekanja Visoke šole za dizajn, prejela posebno priznanje za odlično delo, ki ga opravlja njena šola skupaj s študenti.

Prisotne obiskovalce dogodka je, poleg predstavnikov organizatorjev - direktorja Chevrolet Slovenija Nevilla Woodcocka in dekanje Visoke šole za dizajn Nade Matičič, pozdravil tudi organizator Meseca oblikovanja, direktor Zavoda Big Zmago Novak.

Visoka šola za dizajn je večer okronala z modno revijo študentk oblikovanja pod mentorstvom Mateje Benedetti in s tem napovedala vstop v kategorijo Moda v okviru natečaja Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2009.

Celoten večer je pod budnim očesom organizatorja in scenarista, ki ni bil nihče drug kot modni guru Aljoša Krošlin Grlj, povezovala vedno odlična Anja K. Tomažin. Družbo na odru so ji delali priznana plesalca Lukas Zuschlag in Ana Klašnja, priljubljena pevka Neisha in DJ Luke de Lux. Po modni pisti so se v prečudovitih kreacijah študentk Visoke šole za dizajn sprehodile znane manekenke kot so Nadya Bychkova, Iryna Osypenko, Tjaša Kokalj in druge manekenke iz agencije Bronz Models.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja