Močnejši Aston Martin Rapide – zdaj z dodatkom S

25. 1. 2013
Deli

Britanski izdelovalec super športnih avtomobilov Aston Martin je predstavil prenovljeno različico svojega edinega štirivratnega modela Rapide. Sprememb je tudi že na zunanjosti kar nekaj (drugačna maska na primer, prtljažni pokrov z drugačnim spojlerjem in še številne malenkosti).

Prenovili pa so tudi motor. Zdaj tudi v Rapideu deluje novi AM11 V12, ki ima 548 'konj' (doslej 477), tudi največji navor se je povečal (za 20 Nm na 620 Nm pri 5.000 vrtljajih v minuti). To je seveda povzročilo, da ima zdaj Rapide S še boljše zmogljivosti, do 100 km/h pospeši za 3 desetinke sekunde hitreje in je tam že v 4,9 sekunde, največja hitrost je zdaj 305 km/h. Znižalo se je tudi povprečje izpusta CO2, s 355 na 332 g na km.

Namestitev novega motorja je zdaj za 19 mm nižje kot doslej, tako da je nižje tudi celotno težišče avtomobila. To skupaj z novim prilagodljivim sistemom blaženja omogoča še boljšo lego na cesti.

S spremenjenim prednjim delom (masko, odbijačem, motornim pokrovom) so izboljšali tudi pasivno varnost za zaščito pešcev. Rapide S bodo za Aston Martin še naprej izdelovali v Gradcu pri Magni Steyer.