Neverjetno! Družina je prespala kar na odstavnem pasu naše avtoceste! Preverite, kakšne so bile posledice!

7. 7. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Saj ni res, pa je! Tega nikar ne počnite!

Portal N1 poroča o nenavadnem in nevarnem incidentu, pri katerem so danes ponoči posredovali celjski prometni policisti. Na odstavnem pasu avtoceste so opazili parkiran neosvetljen avtomobil.

Možje v modrem so, ko so pristopili do avtomobila, ugotovili, da v njem spi moldavska družina z dvema otrokoma. Ker je tovrstno početje izjemno nevarno, so jih pospremili do najbližjega počivališča, voznik pa je zaradi nespametnega dejanja prejel tudi globo, saj sta vožnja in parkiranje na odstavnem pasu prepovedana. S tem voznik namreč ni ogrožal le sebe in svoje družine, ampak tudi druge udeležence prometa.

Profimedia

Le za nujne primere

Ustavljanje na odstavnem pasu dovoljeno le v najnujnejših primerih; le pri ustavitvi v sili in nudenju nujno potrebne pomoči. Če se vam kdaj pripeti, da se res morate ustaviti na odstavnem pasu, se pred izstopom iz avtomobila prepričajte, da je to mogoče storiti varno, ter se skupaj s potniki umaknite za varnostno ograjo, nikakor pa ne postopajte in hodite po odstavnem pasu! Ne pozabite tudi na odsevni jopič in varnostni trikotnik!

Profimeida

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako je videti notranjost 20-milijonske jahte Damiana Merlaka?

BONUS VIDEO: Robert Lešnik | Po trnovi poti do avtomobilskega Olimpa

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol