"Frčo" preko 100 km/h? Mariborskim policistom to ni bilo ravno všeč ...

22. 3. 2024 | STA
Deli
"Frčo" preko 100 km/h? Mariborskim policistom to ni bilo ravno všeč ... (foto: BoBo)
BoBo

Mariborski prometni policisti so v sredo v okviru poostrenega nadzora nad vozniki mopedov zasegli vozila štirim voznikom. 

Eden od njih je imel predelan moped, ki je imel konstrukcijsko določeno hitrost 25 kilometrov na uro, a je lahko dosegel tudi več kot 100 kilometrov na uro. Na policiji opozarjajo, da so takšna vozila lahko zelo nevarna.

Poostren nadzor obrodil sadove

Od omenjenih štirih voznikov so policisti zasegli vozilo še dvema zato, ker sta vozila po mestu predelana mopeda, ki sta dosegala višjo hitrost od predpisane konstrukcijsko določene hitrosti. Eden pa je ostal brez vozila zato, ker je vozil moped s konstrukcijsko dovoljeno hitrostjo do 45 kilometrov na uro brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

BoBo

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti zoper voznike, ki so jim zasegli mopede, podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče.

Niso nevarni le sebi

Policisti vsem voznikom in lastnikom mopedov svetujejo, da vozil ne predelujejo, ker s predelavo in spremembo poslabšajo varnostne in okoljevarstvene lastnosti. "Takšna vozila v cestnem prometu ne predstavljajo zgolj nevarnosti voznikom, ki jih vozijo, temveč tudi vsem drugim udeležencem v prometu," poudarjajo na policijski upravi.

Napovedujejo, da bodo s tovrstnimi poostrenimi nadzori nadaljevali. Pri nadzoru cestnega prometa bodo uporabili vsa razpoložljiva tehnična sredstva, zoper kršitelje pa dosledno ukrepali.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol