Novice Promocijsko sporočilo

Dunlop SportSmart Mk3 - Zanesljiv oprijem ne glede na okoliščine in vrsto motocikla

28. 5. 2021
Deli

Priljubljena pnevmatika motoristov, ki vozijo športne in naked motocikle, je dve leti po predstavitvi dobila še dodatne dimenzije, tako da je zdaj na voljo tudi za širši izbor motociklov srednjega razreda.

Dunlop SportSmart Mk3 se v novi velikosti 160/60ZR17 ponaša z vsemi lastnostmi športne pnevmatike in brez kompromisov zagotavlja dober oprijem v vseh okoliščinah vožnje. Zdaj ustreza kar 20 proizvajalcem, kar pomeni, da jo lahko uporabljate na več kot 85 modelih motociklov.

Ključ do zanesljivega oprijema pri pnevmatikah Dunlop SportSmart Mk3 se skriva v inovativnem večplastnem profilu z novo formulo silike in ogljika. Osrednji del je trši in zasnovan tako, da prenaša vse obremenitve med pospeševanjem, a hkrati zagotavlja počasnejšo obrabo, medtem ko sta boka narejena iz mehkejše zmesi gume. Vse to omogoča, da se guma hitro segreje na optimalno temperaturo in da se v dežju voda učinkovito odvaja. Z visoko vsebnostjo silike so dosegli večjo prožnost zmesi pri nizkih temperaturah in zagotovili optimalen oprijem tudi v mokrem, pa tudi večjo vzdržljivost in manjšo obrabo.

Zaradi večje vsebnosti ogljika v zmesi gume pa se pnevmatika hitreje ogreje na optimalno temperaturo, kar zagotavlja dober oprijem. V mokrem je zdaj oprijem večji za 20 odstotkov in v suhem kar za 23 odstotkov. Glede na to, da gre za motociklistično pnevmatiko, ki je namenjena tako uporabi na cesti kot na dirkališču, si z njo ne zagotovite le večje varnosti, ampak lahko z njo dosegate tudi večjo hitrost pri vožnji skozi ovinke na dirkališču. Pri Dunlopu so s temi novimi tehnologijami prenesli bogate izkušnje z dirk za svetovno prvenstvo v serijske superšportne motociklistične pnevmatike.

Vse o športni pnevmatiki Dunlop SportSmart Mk3 in novih dimenzijah ter drugih novostih najdete na www.dunlop.si v zavihku moto pnevmatike.