Motorista izdali posnetki lastne kamere, grozi mu 86 kazni za prometne prekrške

19. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Posnetki njegove kamere, ki jo je nosil na čeladi, ga bodo najverjetneje stali prostosti.

Čeprav so posnetki drzne vožnje in pripadajočih prometnih prekrškov do zdaj le redko koga spravili v težave, lahko spreminjajoči zakoni kadarkoli povzročijo preglavice tudi tistim, ki takšnih posnetkov ne uporabljajo za bahanje po družbenih omrežjih. Kar bo na lastni koži izkusil Danec, ki mu je danska policija na podlagi obremenilnih video posnetkov naložila kar 86 kazni za prometne prekrške.

Motorista izdali posnetki lastne kamere, grozi mu 86 kazni za prometne prekrške
Profimedia

Primer se je pričel maja, ko so 29-letnega motorista ustavili zaradi vožnje brez registrskih tablic. Ob pregledu so odkrili še, da je vozil brez veljavnega vozniškega izpita, a največ preglavic mu je povzročila kamera nameščena na čelado. Ob pregledu posnetkov so namreč odkrili kopico prometnih prekrškov, za katere mu bodo tudi sodili.

Prekoračitev hitrosti in objestna vožnja

38 obtožb je pridobil zaradi objestne vožnje z več kot 100 odstotno prekoračitvijo hitrostne omejitve, 25 obtožb zaradi vožnje po le zadnjem kolesu, ostale pa temeljijo na podlagi ogrožanja varnosti in življenj drugih udeležencev v prometu. Zgodba še ni dobila epiloga, a motoristu najverjetneje grozi celo zaporna kazen. Na podlagi posnetkov so identificirali še dva druga voznika, ki so jima prav tako zasegli vozila. 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem