Na CeBIT-u Volkswagen vizionarsko

24. 3. 2014
Deli
Na CeBIT-u Volkswagen vizionarsko

CeBIT je najpomembnejši sejem informacijskih tehnologij na svetu, na njem pa je Volkswagen nastopal z znamkami Audi, MAN, Porsche in številnimi svojimi, tudi z gospodarskimi vozili in svojim financiranjem.

Z modelom James 2025 je Audi predstavil, kako bi lahko potekala v prihodnosti pilotirana vožnja. To, da nas bodo nekoč avtomobili vozili kar sami, ni več skrivnost, zato se vse več znamk ukvarja tudi s to zelo zahtevno nalogo.

Z znamko MAN so seveda povezane transportne storitve, MAN pa je predstavil aplikacijo MAN TeleMatics, ki pomaga tako špediterjem kot vozniku. Pomaga pri razvrščanju in upravljanju voznega parka, hkrati zna optimizirati in analizirati voznikov slog vožnje in ga izboljšati.

Porsche je predstavil hibridno Panamero, prvi priključni hibrid v svetu luksuznih avtomobilov, enako kot Volkswagen, ki je z modelom XL1 predstavil tudi najvarčnejši serijski avtomobil na svetu.

No, Volkswagen je ob tem predstavil še kar nekaj vozil in predvsem tehnologij, ki nas čakajo v bližnji in tudi daljni prihodnosti, s tem pa je dal jasno vedeti, da ga ne zanima zgolj sedanjost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol