Na IAA novi Hyundai i30

14. 8. 2011
Deli
Na IAA novi Hyundai i30

Hyundai bo na letošnji septembrski mednarodni avtomobilski razstavi v Frankfurtu (IAA) predstavil naslednika sedanjega i30, ki ga bodo začeli prodajati v začetku prihodnjega leta

Že dosedanji i30 je bil Hyundaijev najbolje prodajani model v Evropi od njegove predstavitve sredi leta 2007. Novost bo še bolj oblikovana po sedaj veljavni evropski Hyundaijevi oblikovalski govorici, torej z dvojno šesterokotno masko, značilnimi, daleč v blatnike segajočimi žarometi in poudarjeno, klinasto potekajočo bočno linijo. Naslednik sedanjega i30 bo oblikovan precej bolj dinamično kot je bil sedanji, kar bo poudarjalo tudi bolj poševno postavljeno zadnje okno na prtljažnih vratih.

Novi i30 bo, poleg pravkar na trg prihajajočega i40, pomemben model v Hyundaijevi evropski strategiji, da do leta 2015 prodajo okoli 500.000 avtomobilov letno, kar je deset odstotno povečane prodaje v petih letih.

Tudi novi i30 je bil skonstruiran in oblikovan v Hyundaijevem nemškem konstrukcijskem oddelku v Rüsselsheimu bližini Frankfurta. Tako kot dosedanjega pa bodo tudi novi i30 izdelovali v Hyundaijevi češki tovarni v Nošovicah pri Ostravi. (TP)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol