Na MotorSport salon prihaja zmagovalni Audi A4 DTM

16. 1. 2012
Deli
Na MotorSport salon prihaja zmagovalni Audi A4 DTM

Četrti ljubljanski salon avto in motošporta se bliža. Organizator je napovedal prihod zanimivega avtomobila in odpovedal endurokros dirko.

Dobra dva tedna nas ločita do otvoritve 4. MotorSport Salona Ljubljana. S strani organizatorja smo izvedeli, da jim žal ni uspelo pripraviti vsega potrebnega za prvo dvoransko endurokros dirko in da bo prizorišče enako veliko kot lani, torej na zunanji ploščadi in v Marmorni dvorani.

"Trudili smo se in pripravili vse za organizacijo prvega dvoranskega enduro crossa v Sloveniji ter karting proge, a žal očitno ponovna recesija kaže že prve zobe in nismo sposobni nase prevzeti tega dodatnega finančnega zalogaja," je povedal organizator salona Drago Božič in dodal, da se bodo potrudili dirko organizirati že prihodnje leto.

"Za obiskovalce smo se potrudili in kljub vsemu pripravili odličen salon z mnogo atraktivnimi dirkalniki svetovnega formata," je dodal soorganizator Samo Čede. Četrti MotorSport Salon ostaja stičišče avto-moto športnih navdušencev, dirkačev, ekip, sponzorjev avto-moto športa ter drugih sodelujočih v tem športu, ki se vsako leto pred sezono zberejo na Gospodarskem razstavišču.

Obiskovalce bo navdušil že omenjeni originalen zmagovalen dirkalnik najbolj znanega nemškega prvenstva DTM, ki je sposoben preko zadnjega para koles na asfalt prenesti več kot 340 kW moči. Ljubitelji avto-moto športa si ga bodo lahko pobliže pogledati, kot tudi reli specialko Ford Fiesto RS WRC ter mnogo ostalih atraktivnih dirkalnikov.

Nekaj besed velja nameniti še dragsterju, ki s prostornino motorja 9,4 litrov proizvede največjih 1500 kW moči (2040 KM). Seveda so temu primerni pospeški, saj potrebuje za 402 metrov le 6,6 sekunde. Omeniti je treba, da je ta dragster na 64 nastopih usvojil 64 zmag. Da, prav ste prebrali! Ta dirkalnik še ni bil premagan.

Na zunanji ploščadi si bodo lahko obiskovalci Salona ogledali reli, drift, RC drift in slalom vožnje z različnimi izjemno hitrimi dirkalniki. V nekatera vozila bo mogoče prisesti ali pa samostojno odpeljati kakšno vožnjo. V notranjosti bodo na voljo simulatorji dirkanja.

Podrobnejše informacije o preostalih razstavljalcih sledijo v prihodnjih dneh. V dvorani bo tudi prireditveni oder, na katerem se bodo predstavljali avto-moto športniki. Znana je tudi že cena vstopnic, ki ostaja v primerjavi z lanskim letom nespremenjena – 8 evrov. Za člane AMZS, tekmovalce AŠ2005 + AMZS, dijake in upokojence pa s popustom znaša cena vstopnice le 6 evrov. Šolarji in dijaki lahko koristijo "matinejski vstop" od 9:00 do 11:00 ure po ceni 3 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja