Na pot s Si.Navigatorjem

20. 6. 2007
Deli
navigator, simobil

Si.mobil - Vodafone je predstavil storitev Si.Navigator, s katero lahlo enostavno z mobilnim telefonom načrtujete svoje potovanje v več kot tridesetih državah.

Za načrtovanje poti ljudje vedno pogosteje uporabljajo navigacijske naprave. Klasični zemljevidi so le še nostalgični spomin na družinska popotovanja na morje v prepolnih avtomobilih brez klime. Vendar so navigacijske naprave in karte, ki jih je treba dokupovati, pogosto drage. Popotniki se bodo tako razveselili novice, da lahko svoje mobilnike uporabljajo kot navigacijsko napravo.

Da bi uporabljali mobilnik kot navigacijsko napravo, potrebujemo telefon, ki podpira storitev Si.Navigator iz Si.mobil – Vodafone, GPS sprejemnik in programsko opremo, ki je uporabnikom na voljo brezplačno. Storitev Si.Navigator podpira široka paleta telefonov Nokia, Sony Ericsson in BlackBerry, BlackBerry Monza pa ima že tudi vgrajen GPS sprejemnik.

Uporaba Si.Navigatorja je zelo preprosta. GPS sprejemnik postavite, na primer, na armaturno ploščo, mobilnik pa v držalo za prostoročno telefoniranje. Ta se bo povezal z GPS anteno in prek GPRS/EDGE povezave vzpostavil povezavo s strežnikom, kjer se nahajajo vsi zemljevidi, katere lahko posodabljate brezplačno. Poleg navigacije po začrtani poti, Si.Navigator prikazuje tudi prevoženo razdaljo, opozarja na morebitne nevarnosti ter sporoča predviden čas prihoda. Sistem pa tudi samodejno upošteva vaše spremembe na poti.

Za uporabo storitve je potrebna naročnina, posebej pa se plačuje prenos zemljevidov. Storitev je prilagojena glede na potrebe uporabnikov, na voljo pa so trije različni načini uporabe, in sicer dnevni dostop ali mesečna in letna naročnina z neomejeno porabo.

Več o storitvi Si.Navigator si lahko preberete tukaj.

(oglasno sporočilo)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"