Na pot se odpravite pravočasno, razkrivamo, kje so danes že zastoji

4. 6. 2022
Deli
Na pot se odpravite pravočasno, razkrivamo, kje so danes že zastoji (foto: PU Novo mesto)
PU Novo mesto

Na gorenjski avtocesti med Podutikom in Kosezami, na ljubljanski zahodni obvoznici od razcepa Koseze mimo Brda in na primorski avtocesti do Vrhnike v smeri proti Kopru nastajajo zastoji. Gnečo beležijo na ljubljanski južni obvoznici od počivališča Barje proti Vrhniki. Zaradi prometne nesreče do zastojev prihaja na gorenjski avtocesti pri Kranju.
 
 

Na prometnoiformacijskem centru ob tem pojasnjujejo, da 5. junija v nekaterih evropskih državah praznujejo binkoštno nedeljo, kar ponekod pomeni omejitev tovornega prometa tudi v ponedeljek. Pred in po praznikih je zato na slovenskih cestah pričakovati povečano število tovornih vozil in zelo visoko gostoto prometa ostalih voznikov.

Zaradi prometne nesreče pa do zastojev prihaja na gorenjski avtocesti pred priključkom Kranj zahod proti Ljubljani, kjer je zaprt vozni pas. S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tovorno vozilo. Po prvih podatkih ne gre za hujšo nesrečo.

Zaradi nesreče je zaprt tudi izvoz Kranj zahod v smeri Karavank. Nastal je petkilometrski zastoj, na prometnoinformacijskem centru svetujejo obvoz po regionalni cesti Naklo - Kranj zahod.

Preberite še: Cene goriv: odrekli so se kar 17 oziroma 35 centom dobička po litru

Gnečo beležijo tudi na mejnih prehodih. Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški kilometrski zastoj. Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila za izstop čakajo do ene ure, za vstop pa do 30 minut, enake razmere so na mejnem prehodu Jelšane.

Na mejnih prehodih Starod in Dragonja vozila za izstop prav tako čakajo do ene ure, na Petrini pa do 45 minut. Na mejnem prehodu Sočerga za izstop čakajo do 30 minut.

Voznike na prometnoinformacijskem centru pozivajo, naj zaradi prihajajoče turistične sezone računajo na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne voznike, bolj polna počivališča in daljši čas potovanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja