Na Štajerskem znova težave z velikim številom alkoholiziranih voznikov

22. 8. 2022
Deli
Na Štajerskem znova težave z velikim številom alkoholiziranih voznikov (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Celjski policisti so imeli med vikendom veliko dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. Med drugim so obravnavali osem voznikov, ki so imeli v času vožnje v krvi več kot 1,5 promila alkohola. Ob tem na Policijski upravi (PU) Celje opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola izredno neodgovorna, nevarna in nedopustna.

V petek zvečer se je na območju Velenja lažje poškodoval kolesar, ki je imel nekaj več kot 1,5 promila alkohola v krvi. Na celjskem območju pa so obravnavali motorista, ki je vozil neregistrirano vozilo in ki je prav tako imel nekaj več kot 1,5 promila alkohola v krvi. Nekaj več kot dva promila pa je v krvi imel voznik osebnega vozila, ki so ga na celjskem območju obravnavali v večernih urah, so zapisali v sporočilu za javnost.

V noči s petka na soboto pa so na območju Koroške najprej pridržali voznika, ki je imel v krvi nekaj manj kot dva promila alkohola. Kasneje so v večernih urah obravnavali še padec voznika električnega skiroja, ki so mu izmerili nekaj več kot dva promila alkohola v krvi.

V nedeljo nekaj čez polnoč so policisti na območju Slovenskih Konjic obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi skoraj tri promile alkohola. Voznika so pridržali do streznitve. Po vseh zbranih obvestilih bo policija ukrepala tudi zoper osebe, ki so temu vozniku v gostinskem lokalu prodale alkoholne pijače, kljub temu da je kazal očitne znake opitosti, so dodali.

V nedeljo so na območju Velenja obravnavali voznika, ki je imel nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi. Tudi njega so pridržali do streznitve. Voznik kolesa s pomožnim motorjem na območju Slovenskih Konjic pa je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, policisti so mu v krvi namerili 2,6 promila alkohola.

V vseh primerih sledijo obdolžilni predlogi. "Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, da je vožnja pod vplivom alkohola izredno neodgovorna, nevarna in nedopustna, in da bomo tako kot doslej tudi v prihodnje posebej pozorni na udeležence, ki vozijo pod vplivom alkohola," so še izpostavili na celjski policijski upravi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"