Na Wings for Life World Run bodo tekli tudi dirkači

5. 10. 2013
Deli

4. maja 2014 bo potekalo eno največjih tekaških tekmovanj do sedaj: prizorišče dogodka 'Wings for Life World Run' bo ves svet.

Na tisoče tekačev bo 4. maja 2014 ob 12.00 po našem času startalo s 40 različnih lokacij na petih kontinentih, pri različni svetlobi in v različnih vremenskih pogojih. Tekači v Kaliforniji bodo pričeli ob 3.00 zjutraj po lokalnem času, tekmovalci v Nemčiji opoldne in športniki v Tajvanu ob 18.00 in to vse za podporo misije fundacije Wings for Life: najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Takega tekmovanja še ni bilo. Ciljna črta tukaj ni statična, temveč bodo tekmovalci tekli pred zasledovalnim vozilom, ki bo pospeševalo v skladu z enotnim, globalnim razporedom tekmovanja. Pol ure po startu tekmovalcev bo na vsaki trasi startalo zasledovalno vozilo z vnaprej določeno hitrostjo. Vsakič ko zasledovalno vozilo prehiti tekača, je zanj tekmovanje končano. Vse dokler ne bosta na vsem svetu tekla le en moški in ena ženska. Okronana bosta za prvaka Wings for Life World Run.

Tekmovanja se bodo udeležila tudi znana imena dirkanja: nekdanji voznik Formule 1 David Coulthard, dirkalna legenda Eddie Jordan in nekdanji smukač in dakarski dirkač Luc Alphand, pa tudi številni drugi športni heroji, ki so se prostovoljno javili za ambasadorje dogodka. Med Slovenci so to Dušan Mravlje, Roman Kejžar, Jure Košir in Matej Markovič.

Na Wings for Life World Run se lahko prijavi celoten spekter športnikov, od občasnih joggerjev in amaterjev do poklicnih športnikov - celotna štartnina pa gre v dobrodelne namene fundaciji WIngs for Life.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel