Nadgradnja za najbolj silovitega Astona Martina

Po tem, ko sp pred nekaj tedni predstavili model Vantage AMR, je Aston Martinova športna znamka AMR pripravila paket za nadgradnjo Astona Martina Vulcana, ki bo z njim postal Aston Martin Vuclan AMR Pro. Na voljo bo vsem 24 lastnikom Vulcanov.

Nadgradnja za najbolj silovitega Astona Martina (foto: Aston Martin) Aston Martin
29. 6. 2017

Aston Martin Vulcan, s katerim se legalno lahko vozite le po dirkališčih, z 820-'konjskim' motorjem že sam po sebi ni nedolžen avtomobil, pri AMR-ju pa so mu s karoserijskimi dodatki še izboljšali aerodinamiko in povečali potisk k tlom, s spremembo prestavnih razmerij v menjalniku pa tudi odzivnost na pritiske voznika na pedal plina. Z uporabo ogljikovih vlaken in konstrukcijskih trikov so tudi občutno zmanjšali težo - pokrov motorja je tako denimo 5 kilogramov lažji od 'serijskega' – novo krilce na zadku pa avtomobil dodatno pritiska k tlom.

Če je Vulcan v izvirniku ob tla pritiskal s silo 3.150 njutonmetrov, so AMR-ovi konstruktorji z dodatnimi aerodinamičnimi posegi dosegli pritisk k tlom s silo kar 4.000 njutonmetrov. Središče potiska so poleg tega pomaknili bliže središču avtomobila in s tem dosegli tudi boljše vozne lastnosti.

Komplet za nadgradnjo bodo na avtomobile vgrajevali pri oddelku Q by Aston Martin Advanced Operations. Aston Martin Vulcan AMR Pro se je sicer predstavil na festivalu hitrosti v Goodwoodu, strankam pa bo storitev na voljo jeseni.