Naj Škoda predčasno tudi na slovenskem trgu

10. 2. 2010
Deli
Naj Škoda predčasno tudi na slovenskem trgu (foto: VK)
VK

V tem hipu je Superb Combi največja (4, 84 metra dolžine) in v prtljažniku najbolj prostorna (od 633 do 1.865 litrov) Škoda. In po srečnem spleto okoliščin je na naš trg prišla dva meseca prej, kot je bilo predvideno.

V letošnjem letu naj bi se prodaja Superba v Sloveniji prav zaradi prihoda različice Combi podvojila, glede na izbiro, videz, prostornost in kakovost, pa se zdijo cene precej zanimive.

Bencinske različice stanejo od 20.990 (1.4 TSI Comfort) do 35.762 evrov (3.6 FSI DSG 4×4 Elegance), dizelske od 23.050 (1.9 TDI Comfort) do 32.928 evrov (2.0 TDI 125 kW DSG Elegance ali 4×4 Elegance), vmes pa so še druge motorne različice (razpon moči sega od 77 do 191 kilovatov! ! ) in paket Ambition.

Oprema

Po koncernskem vzoru je poleg tega na voljo še veliko dodatne opreme, verjetno več kot pri katerem koli tekmecu. V serijsko opremo med drugim sodijo avdio sistem (mp3) z 8 zvočniki, daljinska osrednja ključvnica, deljiva zadnja klop, elektrika za pomik vseh bočnih šip ter zunanjih ogledal, ESP, hlajen predal pred sovoznikom, osvetljeni ogledalci v senčnikih, polsamodejna klimatska naprava, potovalni računalnik, prenosna svetilka LED v prtljažniku, po višini nastavljiva prednja sedeža z nastavljivo ledveno oporo, vzdolžna strešna nosilca in 12-voltna vtičnica v prtljažniku. In jeklena platišča.

Kakih 150 jih kanijo letos prodati v domačih prodajnih salonih. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol