Najbolj brano v 2019: avtomobilski testi

29. 12. 2019
Deli

Pripravili smo lestvico avtomobilskih testov, ki ste jih v letu 2019 najbolj brali.

Leto 2019 se bliža h koncu, za seboj pa pušča lepo število zanimivih dogodkov, novic in tudi testov: tako avtomobilskih kot testov motorjev. Vsak dan do konca letošnjega leta bomo zato pripravili pregled petih najbolj branih. Začnimo torej z avtomobili. 

1. 24-urni test električnih avtomobilov

Ideja srbskega kolega iz žirije Autobest je bila preprosta: naberimo na kup električne avtomobile in preverimo, kateri v 24 urah prevozi največ kilometrov.

2. Test: Hyundai Kona 1.0 T-GDI Impression

Kona je kul, pravijo nekateri. Uh, kako baročno oblikovana maska, slišiš od drugih. Da, to je križanec! Ni za vsakogar, je pa pravi Hyundaijev odgovor za sedanji čas.

3. Primerjalni test: Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Nissan X-TRAIL, Peugeot 5008, Seat Tarraco, Škoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan Allspace - magičnih sedem

No, v resnici jih je bilo osem. A ker je bil CR-V tako svež, da nam pri evropski Hondi razumljivo niso mogli zagotoviti dizla s samodejnim menjalnikom, smo CR-V ob sedmerico sedemsedežnikov postavili izven konkurence. No ja, pa še sliši se bolje. Sedem sedemsedežnih. Pravljična sedmica. Magičnih sedem.

4. Test: Ford Focus 1.5 EcoBoost Karavan - Slovenski avto leta

Po spletu okoliščin objavljamo veliki test novega Focusa šele zdaj, a to ne pomeni, da se z njim do zdaj še nismo vozili.

5. Kratki test: Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet AT Allgrip Elegance Top - Terenec med križanci?

Trenutnemu trendu priljubljenosti križancev je že ob predstavitvi zadnje generacije sledila tudi Suzuki Vitara, ki se je pred tremi desetletji avtomobilskemu svetu predstavila kot čistokrvni majhen terenec. A kljub križanski naravi tudi pravkar prenovljena ohranja bolj terensko naravo od povprečja v svojem avtomobilskem razredu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja