Najboljši avtomobili 2008

4. 10. 2007
Deli

Že devetič zapored nam boste bralci Avto magazina pomagali izbrati druščino najboljših avtomobilov.

Med vsemi izbori za raznovrstne avtomobile leta ima akcija Best Cars, po slovensko Najboljši avtomobili, posebno mesto. Pri Avto magazinu v njej sodelujemo že deveto leto zapored, akcija pa poteka tudi v drugih evropskih državah – na Hrvaškem, na Češkem, v Franciji, Nemčiji, Grčiji, na Madžarskem, v Italiji, na Norveškem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, na Slovaškem, v Španiji, na Švedskem, v Švici in v Turčiji. Rezultati, ki jih zberemo v 17 državah, dajejo akciji Best Cars posebno veljavo. Posebnost te akcije je, da avtomobilski novinarji ne glasujemo. Torej, rezultati so odvisni izključno od vas, saj vi ocenjujete avtomobilske znamke, jih primerjate in izberete najboljše. Podobna zgodba je tudi pri posameznih modelih. Seznam zmagovalcev v posameznih avtomobilskih razredih krojite samo vi, dragi bralci, in tako soustvarjate evropsko mnenje o avtomobilih in avtomobilskih znamkah.

Vseevropska akcija Best Cars se od pre­ostalih izborov avtomobilov leta razlikuje tudi po tem, da ne zmečemo vseh avtomobilov v isti koš ter izberemo najboljši avtomobil, ki prejme naslov avtomobil leta, ampak z vašo pomočjo izberemo najboljše avtomobile v posameznih kategorijah oziroma razredih. Teh je še vedno deset, od mini avtomobilov do vse bolj razširjenih (mehkih) terencev, kabrioletov (med njimi je vse več kupe-kabrioletov) in limuzinskih kombijev. Ker je akcija vseevropska, sodeluje v njej veliko ljudi. In veliko število izpolnjenih in poslanih glasovnic (okoli pol milijona glede na prejšnja leta) dobro predstavlja glas evropskega ljudstva.

Z glasovanjem lahko pridete do bogatih nagrad (lani je bila prva nagrada avtomobil Suzuki Swift, veseli pa so bili tudi drugi nagrajenci, med njimi ponosni lastnik Aprilijinega skuterja), da pa boste lažje glasovali in razsodili, kateri je vaš favorit, smo v razrede razvrščene avtomobile predstavili še s fotografijami. Nekateri avtomobili, ki sodelujejo v akciji, niso na voljo na slovenskem trgu, a so zaradi vseevropskih razsežnosti akcije Best Cars udeleženi v glasovanju. Izpolnite priložene glasovnice, sodelujte v nagradni igri ter določite slovenski in evropski avtomobilski vrh. Rezultati bodo objavljeni v začetku prihodnjega leta. Takrat bomo zmagovalcem podelili priznanja, izžrebali nagrajence in jim podarili nagrade.

Osvojite nagrade

Za sodelovanje v akciji vam ni treba storiti veliko. V reviji poiščite glasovnico za akcijo Najboljši avtomobili 2008, pozorno sledite navodilom na njej, jo pravilno izpolnite ter jo do roka, ki je označen na njej, pošljite na navedeni naslov. Glasovnica je sestavljena iz dveh delov: v enem vas sprašujemo o vašem avtomobilu in morebitnem nakupu avtomobila, na drugem delu glasovnice pa je polje s črkami (v zgornjem delu) in z imenom kategorije, kamor vpišite svojega favorita v posameznem razredu. Na glasovnici vas sprašujemo tudi, kakšno je vaše mnenje o lastnostih posameznih avtomobilskih znamk. V polja lahko zapišete tudi več številk, in sicer v takšnem vrstnem redu, kot bi razvrstili posamezne znamke.

Ker boste sodelovali v nagradnem žrebanju, ne pozabite na glasovnico napisati svojega imena in priimka ter naslova. Zaupajte nam svoje mnenje! Ne pozabite, da bomo v 22. številki Avto magazina objavili skrajšan seznam avtomobilov in glasovnico. Veseli bomo, če jo boste posredovali prijatelju ali družinskemu članu ter mu tako ponudili možnost, da sooblikuje avtomobilsko mnenje v Sloveniji in Evropi ter sodeluje v igri z bogatimi nagradami. Rok za oddajo glasovnic je označen na glasovnici, upoštevali pa bomo vse glasovnice, prispele do tega dne oziroma s poštnim žigom s tem datumom. Hvala!

Celoten seznam avtomobilov, ki sodelujejo v akciji, najdete tukaj.

Pravila igre

  • Nagradna igra poteka od objave prve glasovnice v AM št. 20/2007 do 22. 11. 2007.
  • Nagrajence bomo o rezultatih nagradne igre obveščali pisno po pošti.
  • Žrebanje bo v prostorih redakcije Avto magazina v Ljubljani na Vošnjakovi 3, februarja 2008.
  • Nagrade morajo nagrajenci prevzeti najkasneje mesec dni po prejemu pisnega obvestila. Po tem času nagrajenec ni več upravičen do nagrade.
  • PRI ŽREBANJU BOMO UPOŠTEVALI LE PRAVILNO IZPOLNJENE GLASOVNICE (napisani morajo biti vsi podatki, ki so zahtevani na glasovnici: ime, priimek, naslov, davčna številka z davčno izpostavo itd.).
  • Rezultati žrebanja so dokončni in se nanje ni mogoče pritožiti.
  • Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo blago.
  • Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom revije Avto magazin, veljajo tudi fotokopirane glasovnice.

  • Nagrajenec se zavezuje izplačevalcu nagrade poravnati strošek plačane akontacije dohodnine.
  • Nagrajenec ni upravičen do nagrade, dokler ne izpolni navedene obveznosti.
  • S pravilno izpolnjeno glasovnico udeleženec nagradne igre potrjuje, da je seznanjen s pravili nagradne igre.

Nagrade akcije Najboljši avtomobili so: vodni skuter, skuter, pnevmatike, navigacija, avtoradio, fotoaparat, moška kozmetika in motorna olja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"