Najdražji avtomobil na svetu je tale (te dni se nahaja v naši neposredni bližini + CENA)

2. 9. 2022 | STA
Deli

V tega lepot'ca boste želi sesti in ga zapeljati! Zanj je njegov lastnik odštel kar ... 

V Zagreb je prispel najdražji avtomobil na svetu Bugatti La Voiture Noire, za katerega je neimenovani lastnik plačal 17,6 milijona evrov. Avto bo del karavane najprestižnejših avtomobilov na svetu Supercar Owners Circle, ki se bo po obisku Zagrebu odpravila proti otoku Pag in Šibeniku in nato nazaj v hrvaško prestolnico, pišejo hrvaški mediji.

Uradni program dogodka Supercar Owners Circle se bo začel danes ob 17. uri pred zagrebško katedralo. Videti bo mogoče 60 najdražjih in najredkejših avtomobilov na svetu.

V soboto ob 9. uri bo v letalsko-tehničnem centru ZTC v Veliki Gorici sledil program prikaza hitrosti in moči avtomobilov, nato pa se bodo odpravili proti obali.

Bugatti La Voiture Noire s švicarsko registracijo je izdelan ročno, karoserija pa je v celoti karbonska.

Večinski lastnik Bugattija je lani postala družba Rimac Group, holdinška družba, ki jo danes sestavljata podjetji Bugatti Rimac in Rimac Technology. 55-odstotni lastnik Bugatti Rimca je Rimac Group, preostali delež pa ima v lasti Porsche. Rimac Technology je v stoodstotni lasti družbe Rimac Group.

Večinski lastnik družbe Rimac Group Mate Rimac je minuli mesec predstavil prvi avto, ki ga je razvilo podjetje Bugatti Rimac. Gre za model bugatti W16 mistral. Po besedah Rimca bodo proizvedli 99 avtomobilov. Vsak od njih bo stal pet milijonov evrov, vsi pa so že razprodani.

Foto: Profimedia
Fotografije so simbolične

Preberite še: Je nova omejitev hitrosti za vožnjo z električnimi skiroji v centru Ljubljane pretirana?

Priporočamo tudi: Vas zanima, kakšen avto vozi Modrijan Blaž Švab? (TOLIKO stane!)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja