Naprodaj posebna Lamborghinija

14. 4. 2016
Deli

Dražbena hiša Silverstone Auctions bo na dražbi 20. maja ponudila dva posebna primerka Lamborghinija Countacha, uspešnega superšportnika, ki ga je italijanska tovarna izdelovala pred Diablom.

Prvi je Countach 25th Aniversary Edition, s katerim je znamka leta 1989 proslavila četrt stoletja svojega obstoja. Izdelali so ga v seriji 627 primerkov, veljal pa je za najbolj izpopolnjenega in najmočnejšega Countacha. Pomemben je tudi podatek, da ga je zasnoval Horacio Pagani, avtor silovite Zonde, in mu med drugim dodal nove vdolbine za kolesa, podaljšane vstopnike za zrak in nov pokrov motorja ter mu povečal moč, njegova lastnica pa je bila Cleo Roberts, ki je bolj znana kot žena legendarnega avtomobilskega dirkača in podjetnika Carrolla Shelbyja.

Drugi je Lamborghini Countach 5000 S, ki je bil eden izmed 320 leta 1983 izdelanih primerkov, ki je bil nekoč v lasti saudskega princa Salmana Bin Sauda Bin Abdulaziza Al Sauda. Prvih pet let je prežival v Saudski Arabiji, leta 1988 pa so ga prepeljali v Veliko Britanijo, kjer ga je obnovil strokovnjak za Lamborghinije Mike Pullen.

Če si torej želite posebnega Lamborghinija, konec maja odpotujte na dražbo. Za rdečega pričakujejo od 250 do 300 tisoč britanskih funtov, za belega pa 275 do 325 tisoč britanskih funtov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja