Naslednik Ferrarija Californie T se bo imenoval Portofino

Na avtomobilski razstavi v Frankfurtu si bomo lahko ogledali tudi naslednika Ferrarijevega vstopnega kabrioleta Californie T, ki je dobil tudi novo ime Portofino.

Naslednik Ferrarija Californie T se bo imenoval Portofino (foto: Ferrari) Ferrari
25. 8. 2017

Portofino je močnejši, ima novo lažjo, bolj trdno in bolj aerodinamično karoserijo, ki je tudi bolj agresivnega videza. Pod motornim pokrovom je sicer enak 3,9-litrski motor V8 kot v Californii T, a so mu s predelavami moč za 40 povečali na okroglih 600 'konjev', navor pa znaša potentnih 760 njutonmetrov. To je dovolj, da Portofino v 3,5 sekunde doseže 100 in suvereno pospešuje do 320 kilometrov na uro, k čemur pripomoreta tudi športni diferencial E-Diff3 in program za elektronsko stabilnost F1-Trac. Portofino je tudi prvi Ferrarijev GT, ki so mu namenili električni servo volan.

Kar se tiče oblikovanja, Portofino uvaja Ferraijev novi oblikovni pristop. Spredaj so mu namenili led razsvetljavo po zgledu Ferrarija 488 GTB, celoten nastop pa je precej bolj agresiven, kot pri Californii T. Sveža je tudi notranjost z 10,2-palčnim na dotik občutljivim zaslonom kot osrednjo točko, novim volanskim obročem in preoblikovanimi sedeži, ki predvsem puščajo nekaj več prostora za noge potnikov na tesni zadnji klopi.