BMW, VW in Daimler bodo nadgradili več kot pet milijonov spornih dizelskih motorjev

BMW, Volkswagen in Daimler so se z nemškimi oblastmi sporazumeli, da bodo v dizelskih avtomobilih brezplačno popravili programsko opremo, s katero bodo skoraj za tretjino zmanjšali izpuste škodljivih plinov.

6. 8. 2017

Z nadgradnjo programske opreme, ki bo zajela 5,3 milijona avtomobilov z motorji po merilih Euro 5 in 6, bodo predvsem za 25 do 30 odstotkov zmanjšali izpuste dušikovih oksidov. Med avtomobili, ki jih je zajel dogovor, jih bo 3,8 milijona iz Volkswagnove skupine, 900.000 Daimlerjevih, 300.000 pa bo BMW-jev.

Dogovor sicer sledi napovedi Daimlerja, Audija, Volkswagna in Porscheja, ki so prejšnji mesec napovedali prostovoljno nadgradnjo programske opreme v njihovih avtomobilih, ki bi vplivala predvsem na izpuste dušikovega dioksida.

Proizvajalci avtomobilov so se strinjali tudi s ponudbo, po kateri bodo lastniki starejših modelov, ki bolj obremenjujejo okolje, lahko svoje avtomobile ugodno dali v račun pri nakupu novih, okolju bolj prijaznih avtomobilov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri