Posnetek, ki je v zrak dvignil slovenski splet. Kakšno kazen bi si zaslužila voznica modrega Volva?

23. 4. 2024 | metropolitan.si
Deli
Posnetek, ki je v zrak dvignil slovenski splet. Kakšno kazen bi si zaslužila voznica modrega Volva? (foto: Facebook/V živo s slovenskih cest)
Facebook/V živo s slovenskih cest

Številni se sprašujejo, kdo je ženska, ki se je vsem na očeh požvižgala na cestnoprometne predpise in izkoristila pas, namenjen nečemu povsem drugemu. 

V Facebook skupini V živo s slovenskih cest se je oglasil šokiran uporabnik, ki ga je zmotilo neprimerno ravnanje voznice avtomobila znamke Volvo s celjsko registracijo, ki naj bi na relaciji med Celjem in Ljubljano večkrat brezsramno izkoristila reševalni pas, ki so ga ustvarili ostali vozniki. Uporabnik, ki je voznico izpostavil, je njeno početje tudi posnel, videoposnetek pa delil s člani skupine.

Facebook/V živo s slovenskih cest

Tudi drugim se mudi, pa ne vozijo sredi ceste

"Še vedno! Tisti, ki se vozite iz Celja v Ljubljano ste jo že srečali. Žensko z Volvom (celjske tablice), ki se konstantno vozi po reševalnem pasu (prehiteva tudi kolone itd.)," je zapisal anonimni uporabnik. "Če jo kdo pozna, naj ji reče, da naj se nauči voziti ali pa še enkrat naredi tečaj cestnoprometnih predpisov," je dodal in dejal, da se zjutraj vsem mudi, pa kljub temu ne vozijo po sredini ceste.

Jezo zaradi nekorektnega vedenja neznane voznice je v komentarjih izrazilo tudi več drugih uporabnikov, nekateri pa so predlagali tudi različne mogoče rešitve: "Zakaj pa ne posreduješ tega videa na policijo, pa ji bojo enostavno kazen poslali in se bo nehala voziti," je predlagal uporabnik. Nekdo drug pa je zapisal precej manj primerno in celo nevarno rešitev: "Desno zaviješ pred njo, jaz jim to delam." 

Facebook/V živo s slovenskih cest

Nenavaden odgovor avtorja posnetka

Anonimni uporabnik, ki je objavil video, je na predlog presenetljivo odgovoril, da je točno to naredil, vendar se je avto, ki je bil na drugi strani voznici umaknil. V pogovor se je nato vključil tretji uporabnik, ki ga je smer, v katero se je razvijal pogovor, vznejevoljila: "To se ne dela! Enostavno ignoriraš, ker takim ni pomoči," je zapisal in tudi sam predlagal, naj avtor posnetek pošlje policiji, ki bo ukrepala.

"Vidim, da si motorist, pa ti takšne neumnosti hodijo po glavi. Kaj, če bi kdo pred tebe zapeljal, ko si na motorju?" je še vprašal uporabnika, ki je predlagal nevarno rešitev, očitno zgrožen nad popolnoma neprimernim početjem.

Previdno na cestah: sneg se oprijema cestišč, meja sneženja se je ponekod spustila vse do nižin

Dejstvo je, da je kakršno koli nevarno početje in zapiranje poti voznikom, ki na ta način kršijo prometne predpise, nevarno in lahko povzroči hujšo nesrečo, v kateri bi lahko nastradali tudi nič hudega sluteči vozniki, ki so se pravilno razvrstili.

A dejstvo je, da vsakemu strpnemu, normalnemu in izobraženemu vozniku v taki situaciji zlahka zavre kri. Glede na to pa, da se voznica očitno redno poslužuje takih prijemov na istih lokacijah, policija ne bi smela imeti pretirano napornega dela, da jo izsledi in primerno kaznuje.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk