Nio bo izdeloval električnega križanca

21. 4. 2017
Deli

Avtomobilska zagonska znamka Nio, ki ni več tako zelo zagonska, je v Šanghaju predstavila svoj novi množični serijski avtomobil. Imenuje se Nio ES8, za kitajski trg pa ga bodo začeli izdelovati proti koncu leta.

 Nio ES8 je sedemsedežni križanec oziroma športni terenec, ki razpolaga s sedežno razporeditvijo 2+3+2. Povsem aluminijasta karoserija s prav tako aluminijasto šasijo je dolga 4,978 metra, medosna razdalja pa znaša 2,997 metra. Avtomobil so opremili z aktivnim zračnim vzmetenjem, elektromotorja pa sta dva, po eden na vsaki premi, torej ima avtomobil štirikolesni pogon. Baterije bodo izmenljive, zaradi česar bo, kot pravijo pri Niu, njihov avtomobil "presegal izkušnjo polnjenja z gorivom na bencinski črpalki." Vzpostavili so tudi prodajno in oskrbovalno verigo.

Nio v Šanghaju sicer predstavlja kar enajst avtomobilov, med katerimi sta dva dirkalnika formule E, sedem primerkov Nia EP9, študija EVE in seveda Nio ES8. Na salonu so sporočili tudi, da bodo začeli zbirati naročila za drugo serijo njihovega električnega športnika Nio EP9, ki bo na prostem trgu na voljo za 1,48 milijona ameriških dolarjev. Prvo serijo šestih avtomobilov so namreč razdelili med vlagatelje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja