Nissan Leaf na kratkem postanku v Sloveniji

18. 9. 2012
Deli

Slovenski uvoznik je, sicer predpremierno, pokazal Nissana Leafa.

Predpremiera se je zgodila ravno v času ali pa prav zaradi postavitve nove polnilne postaje na Bratislavski ulici v Ljubljani, kjer domuje podjetje Siemens. Podjetje je polnilnico (omogoča hkratno ponjenje dveh avtomobilov) postavilo v namen tipanja bodočega trga električnih avtomobilov.

Ob tem je zanimivo predstavitev o Nissanu Leafu podal Simon Čretnik, uslužbenec podjetja Siemens, ki je tudi sicer že lastnik omenjenega avtomobila, saj ga je že pred časom kupil v tujini. Da gre za uporabno vozilo, dokazujejo njegovi prevoženi kilometri, saj jih je v dobrega pol leta prevozil že več kot 26.000, med drugim se je z Leafom odpravil tudi v Pariz. Ker je Nissan Leaf s polnimi baterijami sposoben prevoziti med 100 in 150 kilometri, je moral potovanje seveda podrediti polnjenju in mestom, kjer so na voljo polnilnice, zato je za dosego cilja (Pariza), potreboval 3 in pol dni.

Pri slovenskem uvozniku upajo, da bodo Nissana Leafa slovenskemu kupcu lahko ponudili  prej kot v letu dni. Ob tem si želijo, da bi avto ob subvenciji Eko sklada stal manj kot 30.000 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja