Nissan Leaf v Ameriki z neverjetno (nižjo!) ceno

20. 1. 2013
Deli
Nissan Leaf v Ameriki z neverjetno (nižjo!) ceno

Nissan bo svojemu Leafu krepko znižal ceno, da bo ta postal najcenejše električno vozilo na ameriškem trgu!

Na detroitskem avtomobilskem salonu je Nissanov predsednik Carlos Ghosn obelodanil, da bo Nissan Leaf z letnico 2013 kmalu cenejši za 6.400 ameriških dolarjev (4.787 EUR). Dosedanja cena je znašala 35.200 dolarjev, (26.332 EUR), po novem bo za Leafa v Ameriki odšteti 28.800 dolarjev oziroma 21.095 evrov.  S tem naj bi po besedah Ghosna Leaf postal najcenejši petsedežni električni avtomobil, seveda v Združenih državah Amerike.

A tudi onkraj luže poznajo subvencije za 'zelene' avtomobile in tako je v Kaliforniji ob upoštevanju subvencij in vseh ugodnosti Leafa kupiti že za skromnih 18.800 dolarjev, to pa je skromnih 14.064 evrov. Ob tem Nissan ponuja tudi možnost najema - za manj kot 200 dolarjev mesečno lahko američani sklenejo triletni najem, ki že zajema tudi vse dajatve.

Pri nas zaenkrat še ni govora o kakšnih nižjih cenah, pa ga pravzaprav tudi ne more biti, ko pa se Leaf na našem trgu uradno še ni pojavil. Tudi točna cena zaenkrat še ni znana, pri slovenskem uvozniku Nissanov so že pred časom dejali, da upajo, da bo Leaf ob subvenciji Eko sklada cenejši od 30.000 evrov, kar pa je še vedno mnogo manj ugodno kot cena, ki so je deležni američani. Morda pa se bo spremenila tudi Nissanovna cenovna politika za Leafa v Evropi?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja