Nissan Murano: Zmes urbanega in športnega

23. 10. 2008
Deli

Skupaj s kupejem Z je Murano nedvomno najbolj 'čustven' Nissan in zdaj je ta veliki prestižni terenec druge generacije na prodaj tudi v Sloveniji.

V primerjavi s prvo serijo je povsem nov, zgrajen na novi platformi, ki si jo deli z velikim Nissanom Altimo (na prodaj le v ZDA), in z novim štirikolesnim pogonom.

Evolucijsko nova je zunanjost, revolucijsko nova pa je notranjost, ki je bila pri prvem Muranu deležna največ kritik. Izboljšana sta je 3, 5-litrski bencinski V6 (vzdržljivejši materiali, manjša masa, tišje delovanje, več navora in moči, manjša poraba) in neskončnostopenjski samodejni (CVT) menjalnik.

Bogatejši paket opreme za 3.500 dodatnih evrov prinaša strešno okno, spomin za voznikov sedež, elektriko za zložljivost zunanjih ogledal ter za pomik volanskega obroča, spomin za pametni ključ, gretje zadnjih sedežev, zvočniški sistem Bose, električno pomična vrata prtljažnika (sedem sekund), srebrne strešne nosilce, alarmno napravo in drugačna platišča, vse drugo je na voljo že za 49.990 evrov v osnovnem paketu, vključno z drugo (na ohišju zunanjega ogledala na sovoznikovi strani) kamero za pomoč pri parkiranju.

Dvajset naj bi jih po pričakovanjih že letos dobilo slovenskega lastnika. (VK)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol