Nissan napoveduje svojo limuzino prihodnosti

11. 1. 2017
Deli

Nissan je na avtomobilski salon v Detroitu prišel s študijo limuzine Vmotion 2.0, ki s futurističnimi oblikovnimi spremembami prednjega dela 'V-motion' ter inteligentnim voznim vmesnikom Nissan Intelligent Driving med drugim napoveduje smernice, ki se jih bo japonska znamka držala pri projektiranju svojih prihodnjih limuzin.

Kot pravijo pri Nissanu, študija V-motion združuje visok občutek za slog, čustveno obliko, prostornost, udobje in tehnologijo, pri kateri imajo velik pomen tudi prizadevanja za promet brez emisij in smrtnih žrtev.

Na dinamični karoseriji izstopa predvsem plavajoča streha, ki nemoteno poteka od strmih stebričkov A proti vratom prtljažnika. Zaradi raztegnjene medosne razdalje je v avtomobilu veliko prostora, pri oblikovanju karoserijskih površin pa so izhajali iz Nissanovega oblikovnega jezika 'Emotional Geometry'. Pobarvan je v toplo srebrno barvo z bakrenimi podtoni, z več nanosi laka pa so dosegli različne nianse, ki se kažejo pod različnimi koti gledanja.

Nissan je v Detroit pripeljal tudi 'ameriškega Qashqaiija', Rogue Sport s katerim bo poskušal razširiti krog kupcev tega križanca. Rogue Sport je krajši od Rogueja, oziroma X-Traila, in ima tudi krajšo medosno razdaljo, namenili pa so mu tudi večji nabor tehnologij.