Nissan Pickup se vrača

11. 9. 2008
Deli

Pri slovenskem zastopniku za vozila znamke Nissan so ugotovili, da njihova Navara ni pokrila vseh segmentov kupcev tovrstnih vozil, zato so se odločili, da na trg znova pošljejo dosti bolj špartanskega Pickupa.

Gre za že znani model, ki pa je doživel nekaj sprememb: zdaj ima serijsko dve varnostni blazini ter zavorni ABS, motor pa z izpuhom zadosti okoljskim normam Euro 4. Od Navare je predvsem bolj robusten in tako namenjen bolj delovni rabi. Na voljo sta enojna (s klopjo za tri) in dvojna kabina (za pet potnikov), nosilnost pa znaša (glede na kabino) 1.135 oziroma 1.080 kilogramov. Motor je 2, 5-litrski turbodizel z 98 kilovati največje moči, pogon pa je priklopljiv štirikolesni z reduktorjem. Paketi opreme so trije, s tem da je enojna kabina na voljo le v osnovnem paketu. Vanj med drugim sodijo servovolan, po višini nastavljiv volanski obroč, delna zapora zadnjega diferenciala in digitalna ura. Srednji paket doda k opremi klimatsko napravo, meglenke ter dva zvočnika, najvišji pa še avdiosistem ter elektrifikacijo (voznikova šipa, zunanji ogledali, daljinska osrednja ključavnica). Najcenejši Pickup je SC (Single Cab) XE, ki stane 18.490 evrov, medtem ko je s ceno 22.890 evrov najdražji DC (Double Cab) LE. Letos jih bo prišlo v roke novim lastnikom v Sloveniji kakih 25, prihodnje leto pa do 60.

Za letos načrtuje Nissan v Sloveniji še dve novosti. Konec oktobra bo začel prodajati novega Murana, novembra pa sedemsedežnega Qashqaia+2. (VK)

Foto: Nissan

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"