Nissan v Ženevi z "bencinsko črpalko prihodnosti"

7. 3. 2016
Deli

Nissan in njegov projektni partner, ugledni arhitekturni studio Foster + Partners je v Ženevi predstavil prve plodove projekta, v okviru katerega nameravajo oblikovati "koncept prihodnje mobilnosti".

Partnerji so v okviru projekta prišli do sklepa, da bi "električna črpalka" v prihodnosti dejansko lahko postal sam avtomobil. To so prikazali tudi v kratkem videu, ki si ga lahko pogledate na teh straneh in v katerem prikazujejo Nissanovo vizijo inteligentne mobilnosti, v bodo avtomobili komunicirali z okoljem, ki se bo prilagodilo življenju z ničnimi emisijami in tehnologijami avtonomne vožnje.

Predvideli so tudi to, kako bi povezave med vozilom in omrežjem, shranjevanje elektrike v baterijah, brezžično polnjenje, tehnologije avtonomne vožnje in brezžična povezljivost lahko spremenili načine, na katere se električna energija porablja in distribuira po velikih evropskih mestih. Kot pravijo, že sedaj več kot polovica evropskega prebivalstva živi v mestih, do leta 2050 pa naj bi v urbanih predelih živelo že sedem od desetih Evropejcev, zato bodo spremembe dojemanja prometa in vsega okoli njega nujne.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"