Nov razpis Mladi up za mlade in nadarjene posameznike s področij športa, umetnosti in znanosti

Tim Gajser, Janja Garnbret in Štefan Hadalin. To so samo nekateri pretekli prejemniki finančnih sredstev iz razpisa Mladi upi, ki ga že pet let zaporedoma pripravljata Zavarovalnica Triglav in Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti. Tudi letos so k prijavi vabljeni mladi in nadarjeni posamezniki s področij športa, umetnosti in znanosti. Letos je razpis razširjen, saj se lahko prijavijo tudi mladi obetavni parašportniki. Prijava na razpis je mogoča do 11. oktobra 2017.

5. 10. 2017

Kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo javnosti predstavljeni na spletni strani www.mladi-upi.si. Tam si lahko ogledate tudi dosežke 49 mladih upov, ki so v zadnjih štirih letih prejeli sredstva v skupni višini 210.000 evrov ter si z njimi omogočili lažje nadaljevanje svoje kariere.

Janja Garnbret

In kakšni so dosežki lanskih mladih upov? Če omenimo samo tri: mladi znanstvenik Luka Govedič se je z mednarodnih tekmovanj kar dvakrat vrnil z odličjem – srebrno medaljo je dosegel na evropski in mednarodni fizikalni olimpijadi. Ritmična gimnastičarka Aja Jerman Bukavec je osvojila naslov državne podprvakinje, zmagala pa je tudi na obeh prvenstvenih tekmah za državno prvenstvo. Jani Leban, tolkalist, ki študira na Dunaju, je na tekmovanju TEMSIG prejel prvo nagrado, zlato plaketo ter posebni priznanji za doseženih vseh 100 točk in najbolje izvedeno obvezno skladbo. In še bi lahko naštevali.

Maldi up 2017

Sredstva za podporo mladim upom bo tudi letos zagotovil zavod Vse bo v redu, sklad Mladi upi pa bodo ponovno polnili tudi znani pevci s svojim preobrazbami v oddaji Znan obraz ima svoj glas – da si bodo mladi talenti lahko privoščili nadgradnjo ali mirnejšo nadaljevanje znanstvene, umetniške ali športne kariere.

Prijava na razpis je mogoča do 11. oktobra 2017, razpis pa je objavljen na spletni strani mladi-upi.si.