Nov rekorder med prekrškarji, ujeli so ga v Mariboru

25. 5. 2022
Deli

Voznika Tesle so ujeli v naselju Pobrežje.

Policisti so v torek okoli 13. ure z radarskim merilnikom hitrosti v mariborski mestni četrti Pobrežje izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je tam, kjer je vožnja omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 113 kilometrov na uro. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ob tem so dodali, da policisti nenehno izvajajo nadzor cestnega prometa in pozornost usmerjajo zlasti v najhujše kršitelje cestno prometnih predpisov.

"Meritve hitrosti z radarskimi sistemi izvajamo na cestah, kjer policisti in javnost redno zaznavamo prekoračitve hitrosti, in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. S takšnimi oblikami nadzora bomo nadaljevali, zato ni odveč poziv vsem voznikom, da hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste in prometnim razmeram, vozijo vozila strpno in previdno, ob tem pa spoštujejo cestno prometne predpise," so navedli.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"