Novo v Sloveniji: Renault Scénic - kar trikrat

19. 4. 2013
Deli

Renault je že pričel prodajati svojega uveljavljenega enoprostorca Scénica v dveh karoserijskih dolžinah, s pet ali sedem sedeži, ki so ga pravkar prenovili in ga prvič predstavili na minulem marčnem salonu v Ženevi.

Oblikovno je nekaj sprememb Scénic dobil pri maski in žarometih, seveda pa so osvežili tudi nekaj drugih sestavnih delov tega najuspešnejšega srednjega enoprostorca na evropskem in tudi slovenskem trgu. Pomemben sestavni del prenove je tudi dopolnjena izbira motorjev, (iz družine Energy, kar zmanjšuje porabo in izpust CO2 za 15 odstotkov), Renault zdaj tudi tu ponuja svoj uspešni infotainment z dopolnilom tehnologije R-Link, pa tudi zvočniško opremo Bose.

Scénic z dolžino 4,366 m in Grand Scénic z dolžino 4,573 m bosta na voljo s tremi bencinskimi in tremi turbodizelskimi motorji, Grand Scénic pa še četrtim turbodizlom.

Cena osnovne različice Scénica z bencinskim motorjem 1,6 16V in opremo Authentique znaša 17.730 evrov, za daljšega Grand Scénica z enako opremo pa 19.730 evrov, osnovni turbodizelski različici Expression dCi staneta 18.630 in 21.580 evrov. Renault ob začetku prodaje ponuja tudi dodaten popust.

Kot tretja različica pa bo od 15. maja v Renaultovi ponudbi še Scénic Xmod. Ta ima za 3 cm daljšo razdaljo med tlemi in dnom avtomobila in tudi sicer je opremljen z nekaj dodatki, ki iz Scénica naredijo precej bolj terensko 'navdahnjen' avtomobil. Dodatek 'Extended Grip' vozniku ponuja tri programske načine elektronskega uravnala zdrsavanja pogonskih koles. Scénic Xmod v osnovni bencinski različici (z opremo Expression 1,6 16V) bo stal 19.580 evrov, osnovni turbodizelski (Exspression dCi 120 Gen6) pa 21.630 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel