Nova doba za Volkswagnovega Tourana

10. 5. 2010
Deli

Volkswagen je svoj limuzinski kombi oblikovno približal novemu Golfu in Polu ter poskrbel tudi za odločno tehnično prenovo.

Na videz se novi Touran, ki so ga premierno pokazali na avtomobilskem salonu v Leipzigu, od prehodnika dobro loči. Karoserija je po zagotovilih Volkswagna povsem nova, novinec pa prepoznaven predvsem po novih lučeh. Naprednejša je tudi njegova notranjost, saj ji je prenova prinesla več kakovostnejših materialov, nove instrumente in več svežine. Vzglavnike v tretji in drugi sedežni vrsti pet- ali sedemsedežnega Tourana je mogoče spustiti ter si tako izboljšati pogled nazaj. Pri motorjih je Touran pridobil šest novih bencinskih in dizelskih agregatov.

Osnovni bencinec je v zadnjem času po koncernu VAG zelo razširjeni 1, 2-litrski prisilno polnjeni štirivaljnik s 105 'konji' in 175 Nm navora. Volkswagen navaja 149-gramski izpust CO2 na prevoženi kilometer in 6, 4-litrsko povprečno porabo, paket Bluemotion pa številki znižuje na 139 gramov in 5, 9 litra. Po številu 'konjev' enako močan 1, 6-litrski turbodizel je s povprečno porabo 4, 6 litra še bolj varčen, z izpustom 121 gramov na prevoženi kilometer pa tudi prijaznejši do okolja. 1.6 TDI obstaja še z 90 'konji', sledita 2, 0-litrska dizla s 140 in 170 'konji' ter enako močni različici 1, 4-litrskega TSI-ja, torej prisilno polnjeni bencinski motor.

Foto: Volkswagen

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol