Novice Promocijsko sporočilo

Nova katedra na IEDC-Poslovni šoli Bled nosi ime skupine Tokić, del katere je tudi slovenski Bartog

21. 3. 2022
Deli

Skupina Tokić, ki je bila zaradi svojih tehnoloških procesov in organizacije poslovanja uvrščena med 50 najbolj inovativnih podjetij v Evropi, postaja partner pri razvoju kreativnega in kritičnega razmišljanja, reševanja problemov in procesov odločanja na IEDC-Poslovni šoli Bled.

Katedra za kreativnost in inovativnost Tokić je novi center odličnosti ene izmed vodilnih izobraževalnih ustanov srednjevzhodne Evrope IEDC-Poslovne šole Bled, ki je katedro ustanovila skupaj s Skupino Tokić. Skupina Tokić je v 2020 prevzela tudi slovenski Bartog iz Mirne Peči, takrat vodilnega ponudnika avtomobilskih pnevmatik na slovenskem trgu, ki je s prevzemom postal tudi vodilni ponudnik avtomobilskih delov. 

Skupina Tokić eno od treh podjetij, ki jim je IEDC zaupala katedro

Skupina Tokić tako postane eno od le treh podjetij, po katerih se imenuje katedra blejske poslovne šole, kjer je svoje izobraževanje zakjučilo več kot 95 tisoč menedžerjev iz stotih držav. Preko 60 svetovnih strokovnjakov z različnimi poslovnimi programi vsak dan spodbuja voditelje in menedžerje k inovativnejšim pristopom ter kreativnejšim načinom reševanja izzivov, kar neposredno prispeva k razvoju poslovanja.

Kakovost in pomen programa poslovne šole je prepoznala tudi Skupina Tokić, ki poudarja kreativnost in inovativnost kot temeljni vrednoti in obenem pomembni determinanti razvoja znanja ter veščin vseh zaposlenih. Bartog je sicer že poznan kot odgovoren delodajalec, ki je obdržal vse zaposlene v času pandemije, dodatno zaposloval in nagrajeval. »Brez zadovoljnih zaposlenih ni mogoče delati,« je povedal direktor Bartoga Sašo Šimec, ki pravi tudi, da bo vlaganje v prevzeme in izobraževanje zaposlenih osrednja investicija tudi v prihodnje.

Da bi vrednotam kreativnosti in inovativnosti dali še dodaten pomen, se je tako skupina Tokić kot njeno podjetje Bartog odločilo za korak naprej in formaliziralo sodelovanje z akademsko skupnostjo. »Izobraževanje je eden od temeljev razvoja vsake družbe, zato smo v Tokiću vedno vlagali v nadgradnjo znanja in veščin naših zaposlenih, mladih generacij v avtomobilskem sektorju, njihovih učiteljev in preko našega izobraževalnega centra Tokić v vse tiste, ki želijo v znanju zmeraj biti korak pred drugimi. Prav tako sta nam v zadnjih letih inovativnost in ustvarjalnost v tehnološkem smislu omogočili velik korak naprej, zato še posebej cenimo in vlagamo v razvoj teh veščin. Partnerstvo z IEDC-Poslovno šolo Bled se zato naravno ujema z našo kulturo, s katero želimo spodbuditi ljudi, da izpopolnijo svoje veščine, prevzamejo pobudo in so proaktivni,« je povedal predsednik uprave Tokić Ivan Gadže.

T1 MeetUp: Danica Purg na vodilni regionalni konferenci o avtomobilski industriji in mobilnosti uradno razglasila novo katedro

Uradna razglasitev sodelovanja je potekala na srečanju T1 MeetUp. Gre za vodilno regionalno konferenco o avtomobilski industriji, mobilnosti in trgu rezervnih delov v organizaciji skupine Tokić, kjer so sodelovala vodilna svetovna imena avtomobilske industrije, tehnologije in inovacij. Govorili so o izzivih mobilnosti danes in v prihodnosti, o trendih v avtomobilski industriji ter o tehnoloških in družbenih vidikih sprememb, v katerih bo skupina Tokić skupaj z Bartogom pomemben igralec, pravijo v skupini. Danica Purg, predsednica IEDC-Poslovne šole Bled, je izrazila izjemno zadovoljstvo, da se je pod katedro podpisalo še eno veliko ime. 

»Že ob prvem obisku Tokića sem v prve pol ure ugotovila, da sem prišla v napredno in inovativno podjetje. Skupaj smo oblikovali edinstveno Katedro za kreativnost in inovativnost - zasnovano v obliki, kot sta jo doslej imeli le Coca - Cola in Nova ljubljanska banka (NLB), in kjer bomo raziskovali, kako s kreativnostjo in inovativnostjo narediti podjetje še uspešnejše,« je povedala dr. Danica Purg, ustanoviteljica IEDC-Poslovne šole Bled, ki je na čelu šole že 36 let.

Vsebina modula se bo osredotočila na spodbujanje kreativnega razmišljanja, kritičnega mišljenja, reševanja problemov in procesa odločanja, ki kreativne ideje in kompleksne rešitve poslovnih problemov spreminjajo v dejanja.