Nova Kia Sorento od lani pri nas

8. 1. 2010
Deli

Prav zadnja izmed novosti, predstavljenih za slovenski trg lanskega leta, je bila nova Kia Sorento, je pa hkrati (in prav zato) tudi prva novost, ki bo začela polno prodajo v novem letu.

Sorento ohranja staro ime, sicer pa je povsem nov avtomobil. Osnovo si deli s Hyundaiem Santa Fejem, v primerjavi s prejšnjo generacijo pa je zrasel v dolžino (predvsem pred sprednjim kolesom) in širino, obenem pa je rahlo nižji. Že z videzom razkriva, da v vsem sega vsaj za pol stopnice više od predhodnika, vključno s ceno.

Lahko je dvo- ali štirikolesno gnan, pet- ali sedemsedežnik, lahko ima bencinski ali turbodizelski motor in na voljo je v treh paketih opreme. Najcenejši je Sorento 2.4 2WD EX Sport, ki stane 24.990 evrov, najdražji je 2.2 CRDi 4WD EX Platinum, ki stane 33.990 evrov, verjetno najbolj priljubljena različica na naših tleh (2.2 CRDi 4WD EX Sport) pa stane 29.490 evrov.

Značilna je bogata oprema, saj drugi paket Platinum prinese le za palec večja kolesa (18), gretje usnjenih sedežev, zložljivi stranski ogledali ter LED-utripalke v njih, tipalo za dež, zadnji spojler z zavorno lučjo, samodejno zatemnjevanje notranjega vzvratnega ogledala in električni pomik šip s funkcijo proti priprtju. Platinum doda še dvobravno usnje za sedeže, ksenonska žarometa s pranjem, LED-tehnologijo za zadnje luči, panoramsko strešno okno, kamero za vzvratno vožnjo, elektriko za voznikov sedež, parkirna tipala zadaj ter še nekaj lepotnih dodatkov. Splošna garancija je triletna, vselej pa je treba k ceni dodati še 185 evrov za prevoz. (VK)

Foto: Kia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol