Nova Opel Astra

22. 5. 2009
Deli

Premierna predstavitev Oplovega novega Oplovega avtomobila bo 17. septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Najprej se bo predstavila različica s petimi vrati.

S 4, 42 metri dolžine nudi nova Astra več prostora in boljše počutje potnikov tako na sprednjih kot na zadnjih sedežih, tudi po zaslugi 71 mm daljše medosne razdalje.

V začetku bo na voljo osem motorjev, ki ustrezajo emisijskim standardom Euro 5. Vsi razen osnovnih motorjev bodo opremljeni s šest stopenjskim menjalnikom. Prvič pa bo predstavljen tudi nov samodejni menjalnik s funkcijo Active Select.

Izbor motorjev je sestavljen iz štirih CDTI turbo dizelskih motorjev od 1.3 do 2.0 litra prostornine z močjo od 70 kW do 118 kW. Vsi so opremljeni s filtrom za trde delce. Različica ecoFLEX s še posebaj nizko porabo goriva in emisijami CO2, bo prav tako del ponudbe.

Na voljo bodo tudi štirje bencinski motorji z 1.4 in 1.6 litrov prostornine, ki nudijo moč od 74 kW do 132 kW. Novi 1, 4 turbo motor z 103 kW bo zamenjal 1.8-litrski motor.

Foto: Opel

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"