Novemu BMW-ju X5 se pridružuje priključnohibridna različica

8. 9. 2018
Deli

BMW je objavil podatke o priključnohibridni različici novega X5. Imenuje se BMW X5 xDrive 45e iPerformance in na cesto prenaša 290 kilovatov kombinirane moči, zgolj na elektriko pa lahko prevozi do 80 kilometrov.

Kot pravijo pri BMW-ju, je priključnohibridnio pogon novinca tudi nov, sestavljajo pa ga trilitrski bi-turbobencinski vrstni šestvaljnik, elektromotor, osemstopenjski samodejni menjalnik in štirikolesni pogon BMW xDrive. Elektrika v litij-ionski bateriji omogoča električno vožnjo do hitrosti 140 kilometrov na uro in razdalje 80 kilometrov, sicer pa pogonski sklop zagotavlja pospeške v 5,6 sekunde do 100 kilometrov na uro, ob tem pa porabi 2,1 litra bencina na 100 kilometrov in v zrak izpusti 49 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

BMW X5 xDrive 45e iPerformance je serijsko opremljen z zračnim vzmetenjem in elektronsko kontroliranimi blažilniki, na voljo pa je tudi štirikolesni volan. Zaradi nizke vgradnje baterije je nizko tudi težišče avtomobila, kar pripomore k boljšim voznim lastnostim, priključnohibridni uporabi pa so prilagojeni tudi asistenčni sistemi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"