Težko pričakovani Alfa Romeo je na ciljni ravnini

Na Prešernov dan bomo spremljali predstavitev novega Alfa Romea Tonale.

Težko pričakovani Alfa Romeo je na ciljni ravnini (foto: Stellantis) Stellantis
25. 1. 2022

Kar težko je verjeti, a že čez dva tedna - osmega februarja - bomo na spletnem dogodku končno spoznali Alfa Romeo Tonale. Dolgo pričakovani Alfin SUV so v konceptni obliki pokazali marca 2019 in že takrat povedali, da bo to prvi elektrificirani Alfa Romeo. Razgaljen prototip so paparaci ujeli že oktobra isto leto, zakamuflirani testni avtomobili pa so se na cestah pojavili avgusta lani.

Preberite še: Alfa Romeo Tonale znova zamuja, prihaja šele leta 2022

Tonale smo sicer pričakovali v lanskem letu, a so predstavitev zamaknili v 2022. Novi izvršni direktor, Jean-Philippe Imparato, naj ne bi bil zadovoljen nad zmogljivostmi priključnega hibridnega pogonskega sklopa. Ta bo gotovo različica pogona sorodnih Jeepov Renegade in Compass 4xe z 1,3-litrskim štirivaljnikom in električnim motorjem na zadnji osi.

Tonale bo tretji model v Alfini ponudbi in prvi novi model po več kot petih letih - novembra 2016 so predstavili Stelvio. Kot je znano, bo znamka od leta 2027 ponujala le električne avtomobile. Tonale predstavlja začetek preobrazbe, tudi zato so za dogodek ob njegovi predstavitvi na Prešernov praznik izbrali pomenljiv naslov - Preobrazba (The Metamorphosis).