Novi Audi A6 Avant

27. 1. 2011
Deli
Audi A6 Avant

Audi bo imel letos kar precej novosti, med njimi bo tudi nova serija A6. O limuzini smo že pisali, Audi jo je tudi že predstavil, o kombijevskem Avantu pa ni še nič uradno znanega.  Videti bo približno tako kot na ilustraciji.

Do A-stebričkov bo enak sveži limuzini, glavne razlike pa bodo za prednjima sedežema, kjer bo na zadnji klopi več prostora, večji pa bo tudi prtljažnik. Ta bo meril v osnovni različici več kot 570 litrov, ob zloženih sedežih zadnje klopi pa vsaj 1.700 litrov. A6 Avant bo bolj prestižen karavan kot uporaben, saj bo namenjen ljubiteljem prostornih prestižnih avtomobilov, in ne obrtnikom.

Pod motornim pokrovom Avanta, ki naj bi ga začeli prodati letos poleti, bo široka izbira motorjev: od 2,8- in 3,0-litrskih bencinskih do turbodizelskih gibnih prostornih dveh in treh litrov. Najšibkejši bencinar bo zmogel 150, najmočnejši pa s pomočjo mehanskega polnjenja 221 kilovatov. Dizli bodo sprva pokrivali moč od 130 do 180 kilovatov. Motorji bodo porabili manj goriva, saj bo novi A6 Avant v primerjavi s poslavljajočim se modelom tudi za približno 80 kilogramov lažji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol